söndag 20 mars 2016

JAG ÄR FÄRDIG!!!

Hej på er! Idag är det söndag och solen skiner för fullt. Och jag är inte ens utomlands ännu :-)

För er som missat på facebook så ÄR JAG NU FÄRDIG MED SKOLAN. Äntligen! I fredags var min sista skoldag e v e r (eller iaf på denna utbildning). Jag har nu en utbildning och JAG ÄR SÅ JÄKLA STOLT över mig själv. Och det får man väl va? Dessutom fick jag en full träff på yrkesprovet, det viktigaste yrkesprovet under hela studietiden. Och ja, JAG ÄR SÅ GLAD och jag är inte rädd för att visa det!!

Det har varit en tung, men mycket lärolik (och så helsikes rolig!) väg till denna dag! Som 16åring tog jag mitt pick och pack och fyttade upp till Vasa för att börja studera där. Vasa, som jag aldrig förut besökt - där jag inte kände någon, skulle nu bli min studieort. Jag minns hur rädd jag var, men ooh så spännande det var! 

De två åren i Vasa är nog de två åren jag kommer minnas bäst hela livet ut. Jag träffade såå många härliga människor. Jag hade SÅ JÄKLA KUL. Jag fick för första gången uppleva hur det är att inte alltid ha föräldrarna nära. Och som jag växte under dessa år! Jag lärde mig så mycket om hur livet fungerar och av alla misstag jag gjorde. Och att jag samtidigt kämpade mot en sjukdom - kan inte fatta hur stark jag faktiskt var, och är än idag!

Jag kanske inte blev utexaminerad närvårdare den tid jag trodde jag skulle bli, men med eftertanke - vad spelar det för roll? Skulle jag ha blivit färdig förra våren i maj så kanske jag skulle ha börjat jobba direkt och inte kunnat fara på mina resor som jag nu hinner bra med? Jag har heller ingen brådska med att söka till högre utbildningsnivå eftersom jag inte har klart för mig vad jag vill studera. Och så vet jag ju, att jag är inte "efter" för att jag har skolkat/inte skött skolan utan för att jag faktiskt varit sjukskriven. Och det är väl en pretty good orsak till att bli lite senare klar med skolan tycker jag! Det viktiga nu är ju att jag är frisk och att jag faktiskt är klar med skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar